Salvar är en av världens främsta experter på håravfall. Sedan han själv drabbats av alopeci i sin ungdom tillbringade han flera år med att försöka hitta sätt att bekämpa sin uttunnande hårlinje. Han prövade alla sorters behandlingar och mediciner mot håravfall innan han till slut genomgick en hårtransplantation. Nu drar han nytta av sina erfarenheter från sin egna resa för att hjälpa andra med samma problem.

Salvar Bjornsson Vinci Hair Clinic

Han är certifierad som kirurgisk assistent för hårtransplantationer av ISHRS (International Society of Hair Restoration Surgery) och är en av Vinci Hair Clinics huvudkonsulter. Som sådan har han arbetat med ett flertal kirurger och håravfallsexperter världen över och även utbildat nya inom fältet.

2011 publicerade Salvar boken “Hair Today, Gone Tomorrow” (Hår idag, borta imorgon), en modern guide för håravfall. Boken har översatts till många språk och spritts världen över. Nya böcker är planerade.

Utöver sitt fokus på hårtransplantationer är Salvar uppfinnaren av MSP (Micro Scalp Pigmentation), mikropigmentering av hjässa/skalp. Utvecklad i samarbete med det medicinska teamet på Vinci Hair Clinic har MSP inneburit ett genombrott i kampen mot Alopecia Areata, Alopecia Universalis och ärrbildning. Tekniken har blivit extremt populär och utförs nu på patienter som vill ha ett alternativ till kirurgisk återställande behandling av håravfall eller lider av skalpsjukdomar och/eller ärrbildningar från tidigare hårtransplantationer.

Salvar reser mycket för att sprida sitt kunnande och är eftertraktad för talaruppdrag och intervjuer på ämnet. För alla medieuppdrag, kontakta Vinci Hair Clinic för att få Salvars kontaktuppgifter.