Kan jag använda min Laser Cap™ med vilken huvudbonad som helst?

Du kan sätta in din Laser Cap™ i alla huvudbonader som är stora nog att hålla den: exempelvis baseballkepsar, mössor, bandanas, huvudsjalar och sommarhattar. Du kan också bära din Laser Cap™ utan någonting annat på huvudet. Den har ett diskret laddningsbart batteri med bältesklämma. Människor kommer bara lägga märke till ditt friskare, mer heltäckande, tjockare hår.

Hur ofta ska jag använda min Laser Cap™?

Efter regelbunden behandling trettio minuter om dagen, tre gånger i veckan brukar patienter märka en skillnad i sitt uttunnande hår inom sextio dagar.

När kan jag använda min Laser Cap™?

Vår Laser Cap™ har utformats för att vara kompatibel med  en hektisk och dynamisk livsstil. Behandlingsmetoden kräver inga frekventa återbesök på kliniken. Vår Laser Cap™ kan användas i hemmet, när du kör bil eller till och med under träning.

Kan jag använda min Laser Cap™ efter att ha fått en hårtransplantation gjord?

Patienter som har fått en hårtransplantation gjord kan med fördel behandla sin skalp med vår Laser Cap™. Att behandla håret med laserterapi har funnits vara ett fantastiskt sätt att accelerera läkningen av postoperativa sår och stimulera ny hårväxt på transplanterade områden. Lågintensiv laserterapi kan också förbättra resultaten av äldre hårtransplantationer, då metoden motverkar hårets och skalpens åldrandeprocess.

Hur lång tid kommer det ta innan min Laser Cap™-behandling ger resultat?

Resultaten varierar beroende på i vilket tillstånd ditt hår befinner sig när du inleder behandlingen. Förändringar börjar ske på hårets cellnivå och efter sextio dagar av regelbunden användning (enligt instruktion) hindrar Laser Cap™ vidare utveckling av håravfallet och börjar stimulera en successiv återhämtning av hårvolym, -stråtäthet och -växt.

Kan jag använda min Laser Cap™ i kombination med andra behandlingsmedel mot håravfall som Rogaine eller Propecia?

Ja, det är helt riskfritt att använda din Laser Cap™ tillsammans med andra icke-kirurgiska behandlingar av håravfall som Rogaine/minoxidil och Propecia/finasterid.

Orsakar Aanvar (Oxandrolon) håravfall?

Anavar (oxandrolone) är en DHT-baserad steroid och kan därför orsaka hårförlust hos män med anlag för håravfall, så om du eller någon i familjen lider av androgen alopeci är det stor risk att Anavar har den effekten på dig.

Du kan ta finasterid för att kompensera och motverka bildningen av DHT och sakta ned ditt håravfall, men å andra sidan försvarar det troligtvis Anavars verkan på din kropp.

Hur fungerar er Laser Cap™?

Precis som solljus hjälper växter att växa och blomma stimulerar laserterapi frisk hårväxt genom att belysa din hjässa med säkert och välgörande ljus. Vår Laser Cap™ badar ljus din hjässa i ljus för att stimulera blod- och hårcellerna under skalpen att växa och läka. På så sätt repareras skadade celler och försvagade hårsäckar. Hårsäckarna absorberar ljuset i form av energi för att främja ämnesomsättningen i cellerna, vilket bryter ned syrefria radikaler och förbättrar blodcirkulationen. Resultatet blir ett tjockare hår med friskare utseende, och i många fall även återväxt av tappat eller försvagat hår.

Erbjuder ni gratis rådgivning?

Ja, bortsett från våra hem- och VIP-rådgivningssessioner är all vår rådgivning i Storbritannien gratis.

Vem kan använda er Laser Cap™?

Vår Laser Cap™ är en passande behandlingsmetod för att motverka manligt/kvinnligt håravfall (alopeci), telogen effluvium och klimakterieorsakad uttunning av håret. Använd Laser Cap™ för att hindra håravfallet att bli värre och stimulera återväxt.

Är FUE-metoden bättre än STRIP-metoden (även kallad FUSS/FUT)?

Den här frågan är omöjlig att besvara, då vilken metod som är bäst i varje specifikt fall påverkas av så många olika variabler. Antalet hårsäcksgrupper som ska transplanteras, din hårtyp, hur ditt givarområde ser ut, dina förväntningar och din frisyr är exempel på faktorer som påverkar vilken metod som passar bäst för just dig. För att fatta rätt beslut är det bäst att boka in en personlig rådgivningssession hos oss där vi kan gå igenom vilka fördelar och nackdelar varje transplantationsmetod skulle föra med sig i ditt specifika fall.

Om hårtransplantationer verkligen är så bra, hur kommer det sig att det fortfarande finns så många skalliga människor i världen?

Även om hårtransplantationer har utförts med stor framgång i ett antal år nu finns det fortfarande många människor som inte är medvetna om hur enkel operationen är och hur goda resultaten blir. Att besluta sig för en hårtransplantation leder vanligtvis till förbättrat utseende, självförtroende och högre livskvalitet.

Kan jag få hår från någon annan transplanterat till mitt huvud?

Nej, din kropp skulle avvisa den främmande vävnaden.

Hur många hårstrån innehåller varje hårsäcksgrupp?

Detta varierar från person till person, men vår erfarenhet är att en hårsäcksgrupp i snitt innehåller 2,5 hårstrån. I snitt innehåller fyra hårsäcksgrupper alltså 10 hårstrån.

Kommer det transplanterade håret att fortsätta växa livet ut?

Ja. Hårsäckarna vi transplanterar från givarområdet är genetiskt programmerade att växa livet ut. Det förändras inte av att de förflyttas till områden där håret håller på att tunnas ut eller redan tappats.

Vad är en hårsäcksgrupp?

Hårsäckar växer naturligt i grupper om ett till fem hårstrån som kallas hårsäcksgrupper.

Gör det ont under själva hårtransplantationen?

Du känner inte någon smärta under operationen. I början av behandlingen får du en lokalbedövning som gör både givar- och mottagarområdet fullkomligt avdomnade och känsellösa.

Finns det infektionsrisk eller risk för andra komplikationer och biverkningar?

Nej. Alla våra verktyg steriliseras efter högsta medicinska standard. Inför behandlingen får du även antibiotika för att eliminera risken för infektion. På Vinci Hair Clinic genomför vi våra hårtransplantationer på ett så omsorgsfullt sätt att du kan vara trygg i att du inte kommer att få några biverkningar.

Måste jag raka av mig håret inför min hårtransplantation?

När vi genomför en hårtransplantation trimmar vi ned håret i givarområdet och lämnar resten av hjässan orörd. Så länge du har circa en centimeters hårlängd på huvudets baksida så kommer håret att se fullt normalt ut direkt efter operationen.

Våra Vinci FUE-behandlingar kräver att vi snaggar håret i givarområdet.

Hur lång tid tar det att utföra en hårtransplantation?

Behandlingen tar olika lång tid beroende på hur stort område som ska behandlas. I snitt tar en Vincibehandling mellan tre och sex timmar. Det är en dagoperation – direkt efter behandlingen kan du gå hem och vila.

Våra FUE-behandlingar kan ta mycket längre tid och ibland mer än en dag, i synnerhet om det är ett stort område på skalpen som behandlas. Med våra tekniker har vi dock lyckats effektivisera och förkorta FUE-processen avsevärt.

Kommer håret att växa naturligt efter hårtransplantationen?

Ja, absolut. Under transplantationen förflyttar vi enbart ditt egna naturliga hår, och det kommer att fortsätta växa i samma takt som resten av ditt hår.

Kommer jag att behöva sköta om mitt transplanterade hår på något speciellt sätt?

Nej, inte alls. Du behandlar det precis som resten av ditt hår. Du behöver inte ge det någon speciell omvårdnad – du kan använda samma schampoo, ordna det i vilken frisyr du vill, simma eller idka fysisk kontaktsport, allt precis som förut.

Ser hårtransplantationer naturliga ut?

Ja, självklart. För att hårtransplantationen ska se hundraprocentigt naturlig ut lägger vi särskild stor vikt vid hårfästet. Vi placerar bara enskilda hårsäckar med tunna, fina hår längst fram. Ju längre från hårfästet vi sedan kommer, desto tjockare blir håren vi implanterar för att högst upp på hjässan göra håret så tätt och tjockt som möjligt. Hårsäcksgrupperna förbereds under mikroskop och kan placeras tätt intill varandra. Vi utformar hårfästet så att det ser naturligt ut inte bara efter operationen, utan livet ut.

Varför tappar jag håret?

Manligt håravfall orsakas oftast av att kroppen börjar utsöndra ett hormon som heter DHT (Dihydrotestosteron). DHT skadar hårsäckarna högst uppe på hjässan, men inte håret på huvudets baksida och sidor. Kvinnligt håravfall kan ha en mängd olika orsaker. Boka en rådgivningssession med en av våra medarbetare för att diskutera dessa.

Vad kan jag förvänta mig av en rådgivningssession på Vinci Hair Clinic?

Vår medarbetare kommer att undersöka ditt håravfall, utvärdera hur tjockt håret är i dina potentiella givarområden  och bedöma om och hur vi kan hjälpa dig och uppfylla dina önskningar.

Vad händer om jag inte är en passande kandidat för en hårtransplantation?

Om du inte är en passande kandidat för en hårtransplantation kommer vår medarbetare att berätta det för dig och rekommendera passande alternativa behandlingar, om sådana står till buds.

Är det billigare att få en hårtransplantation gjord i Brasilien än i Storbritannien?

Vanligtvis inte. Våra priser är ungefär desamma i båda dessa länder, men det kan också bero på vilken sorts behandling du efterfrågar (FUE, FUT eller Vinci Max, antal hårsäcksgrupper, och så vidare). Men normalt sett är det ingen nämnvärd skillnad på våra priser.

Jag är fortfarande röd på skalpen i området dit mina hår transplanterades för över sex veckor sedan. Vad ska jag göra?

Som vanligt är det svårt att ge några råd utan att ha sett rodnaden i fråga med egna ögon, men vad du beskriver låter helt normalt. I det här stadiet kommer rodnaden oftast av hårsäcken har börjat producera en ny hårspets efter att håren har brutits av efter transplantationen, och det nya håret är nu på väg att trycka sig fram genom skalpen. Det här är vanligtvis som tydligast efter täta hårtransplantationer där ett stort antal hårsäcksgrupper har placerats på en liten yta. Ibland kan detta även leda till röda punkter på huden – försök inte klämma dessa, även om de ser ut som pormaskar eller finnar. Sol och hetta är ett bra botemedel mot känslig hud som mjukgör skalpen och påskyndar läkeprocessen, men med tiden kommer problemet lösa sig av sig själv även hos de patienter som inte bor i ett soligt klimat.

Du är fortfarande i ett tidigt stadium av återhämtningen efter hårtransplantationen, och snart borde hårspetsarna komma upp genom skalpen och rodnaden blekna bort.

Jag ser väldigt lite hårväxt på skalpen, trots att jag fick min hårtransplantation gjord för tre månader sedan. Är det normalt?

Det är inte vanligt att håret börjar växa ut ordentligt vid ett så tidigt stadium. Efter tre månader brukar hårspetsarna just börja komma ut ur skalpen, men alla läker får ny hårväxt i olika takt. Jag har haft patienter som fått goda resultat redan efter tre månader och andra som knappast fått något nytt hår alls på samma tid, men det säger vanligtvis ingenting om hur slutresultatet kommer att bli. Jag skulle inte börja oroa mig efter tre månader. Du borde få mer hårväxt under de kommande månaderna och efter sex månader brukar man se hyfsade resultat, även om det kan dröja upp till ett år innan håret får sin slutliga form.

Vilken storlek bör extraktionsverktyget ha under FUE-hårtransplantationer?

Det beror på hårets textur och tjocklek, storleken på hårsäcksgrupperna som extraheras, och vilket område de ska implanteras i. Om du exempelvis vill implantera hår i ögonbrynen kanske 0,6 mm är en passande storlek på verktyget, medan vi gärna använder storleken 0,8 till 1 mm för våra normala FUE-behandlingar. Det är svårt att säga vad som passar i varje konkret fall eftersom alla hår är individuella. Vanligtvis blir det inte någon ärrbildning när man använder verktyg i de här storlekarna, medan de ändå är stora nog för att lyfta enskilda hårsäcksgrupper med fyra hår ur skalpen utan att skada den.

Jag fick en mikropigmenteringsbehandling av hjässan gjord för en vecka sedan och färgen har redan blivit mycket svagare. Jag är rädd att den ska försvinna. Vad ska jag göra?

Det låter som att du var på din första behandlingssession för en vecka sedan. Det är normalt att färgen blir lite svagare, det krävs två till tre sessioner för att uppnå slutresultatet, och i vissa fall ännu mer. Orsaken till detta är att hjässan är ett levande material. Vissa skalper absorberar en hel del pigment, medan andra kommer nära slutresultatet redan efter den första sessionen. Det är mycket enklare att förmörka och lägga till pigment till en ljus färg som blir svagare än att ta bort mörk färg, och därför är försiktighet inte bara en rekommendation utan en obligatorisk regel för alla våra MSP-medarbetare. Efter den andra sessionen brukar man kunna göra en bättre uppskattning av hur slutresultatet kommer att bli. Som sagt, vissa personer behöver dock fler sessioner än andra.

Jag såg en kirurgisk robot utföra en FUE-operation på TV. Har ni sådana robotar, och blir deras hårtransplantationer bättre än vanliga?

Ironiskt nog måste de där robotarna styras av en vanlig doktor – roboten angriper bara skalpen och tar bort hårsäcksgruppen på mänskligt kommando. Robotextraktion av hårsäcksgrupper kanske låter högteknologiskt och spännande, och vissa oseriösa aktörer försöker dessutom sälja in robotarna som bättre än en stadig hand. Men jag är tvärtom övertygad att skaderisken är högre om man använder robotar. Metoden för inte med sig några fördelar för varken kirurg eller patient.

Kan jag få min hårtransplantation gjord i Spanien och få eftervård för stygnen i Storbritannien?

Ja, utan några som helst problem. Det spelar ingen roll på vilken Vinci Hair Clinic du har gjort din hårtransplantation, du är alltid välkommen att få din eftervård gjord på vilken som helst av våra andra kliniker. De flesta av våra patienter på vår klinik i Malaga i Spanien är britter eller irländare som vill kunna ta ett par dagars semester i solen på Costa del Sol efter sina hårtransplantationer.

Täcks min hårtransplantation av min försäkring?

Vanligtvis inte. NHS (National Health Service) i Storbritannien betalar för en handfull hårtransplantationer om året, men inte om orsaken är vanligt håravfall eller naturlig uttunning av håret. Vi har dock haft ett par fall där klienter har blivit av med håret i olyckor och hårtransplantationen betalats av försäkringsbolag med ansvarsskyldighet. Men om du lider av vanligt håravfall finns normalt sett inte den möjligheten.

Erbjuder ni hårsystem?

Med hårsystem förmodar jag att du syftar på peruksystem – hårsystem är bara en eufemism för vad de flesta skulle kalla för en peruk. Nej, vi erbjuder inte sådana. Däremot hjälper våra framgångsrika hårtransplantationer och mikropigmenteringar av hjässan många klienter som vill bli av med sina hårsystem.

Kan jag dricka kaffe under dagen för min hårtransplantation?

Kaffe gör dig pigg, men under en hårtransplantation vill du vanligtvis kunna känna dig lugn och avslappnad. Oftast ger vi våra patienter inför operationen ett milt lugnande medel, vars effekt kaffet försvagar. Med andra ord rekommenderar vi att kaffe intas först efter behandlingen.

Kan kvinnor också få en mikropigmentering av hjässan gjord (MSP-behandling) för uttunnat hår?

Ja, i många fall kan en mikropigmenteringsbehandling av hjässan hjälpa kvinnor att dölja de uttunnade hårområdena på skalpen.

Jag är diabetiker och tar insulin – är det säkert för mig med en hårtransplantation?

Ja, utan tvekan, så länge det medicinska teamet är medvetna om din sjukdom och vidtar alla nödvändiga försiktighetsåtgärder. Vi har behandlat många patienter med diabetes som tar insulin.

Kan någon som lider av trikotillomani (TTM) få en hårtransplantation gjord?

Trikotillomani (impulskontrollstörning som får patienten att rycka ut hårstrån från huvudet) klassificeras som en sjukdom. Den kännetecknas av en återkommande stark impuls att slita ut håret ur den egna skalpen. Hårsäckarna skadas av det konstanta dragandet och slitandet och förr eller senare slutar håret växa ut igen. Vi kan utföra en hårtransplantation så länge som givarområdet är i gott skick, men bara om sjukdomen är under kontroll – annars kan patienten komma att slita ut även det transplanterade håret.

För att få mer information, ta upp dina frågor om trikotillomani med någon av våra specialister under din rådgivningssession.

Kan jag få en hårtransplantation gjord efter att ha fått en mikropigmenteringsbehandling av hjässan?

Ja, och det kommer inte att påverka hårväxten överhuvudtaget. Många helt skalliga patienter som får en MSP-behandling (Micro Scalp Pigmentation) väljer att även få ett par hundra hår implanterade i hjässan med vår FUE-teknik. Hårsäckarna sprids då ut över hela skalpen så att det känns som hårstubb när huvudet vidrörs. Det ser fullkomligt naturligt ut och håret växer precis lika bra som på områden på hjässan som inte fått någon mikropigmenteringsbehandling.

Hur fungerar en hårtransplantation?

Enkelt uttryckt innebär en hårtransplantation att permanenta hårsäckar tas från givarområdet – ofta baksidan eller sidan av huvudet, där håret är genetiskt förprogrammerat för att växa resten av livet – för att sedan placeras i de områden på skalpen där håret håller på att tunnas ut eller redan tappats.

När kan jag återgå till mina normala aktiviteter efter min hårtransplantation?

Så länge ditt arbete inte är fysiskt ansträngande kan du i teorin börja jobba igen redan nästa dag, även om vi rekommenderar att du tar ledigt ett par dagar om du har möjlighet. Du kan tvätta och stajla ditt hår redan dagen efter operationen.

Hur mycket kostar en hårtransplantation?

Priset på en hårtransplantation varierar beroende på vilken metod som används, hur långt framskridet ditt håravfall är och dina behov. Transplantationen är permanent och det nya håret kommer att vara en del av ditt utseende resten av ditt liv. Medan kostnadsfrågor naturligtvis spelar viss roll är det behandlingens kvalitet som borde vara din högsta prioritet när du väljer på vilken klinik du vill få din hårtransplantation gjord. På Vincis kliniker erbjuder vi behandlingar från 3 000 euro.

Kan mikropigmentering av hjässan på ett vikande hårfäste användas för att efterlikna tunna fina, hårstrån?

Mikropigmentering av hjässan (MSP) kan användas på det främre hårfästet för att efterlikna korta, rakade och fina, tunna hårstrån. Du måste dock beakta de begränsningar som en sådan förflyttning av hårfästet för med sig. Det kräver att du rakar håret varannan till var tredje dag för att kontrasten mellan det insatta pigmentet och ditt naturliga hår inte ska bli för stor.

Kontakta den Vinci Hair Clinic som ligger närmast dig för att boka in en personlig rådgivningssession och få information om vad en mikropigmentering av hjässan skulle innebära i just ditt fall.

Fungerar er Laser Cap™ på kvinnor?

Ja, vår Laser Cap™ passar både kvinnor och män.