Att drabbas av hårförtunning på delar eller hela huvudet blir allt vanligare för både män och kvinnor. I regel har man fortfarande hårstrån över hela huvudet men tjockleken försvinner och hårbotten blir allt mer synligt. Ens egna hår kan också bli tunnare över tiden och detta kan också resultera i en synligare hårbotten. Delar eller allt av detta kan göra det svårare att ha en fin frisyr och ens möjligheter att göra något med håret minskar. Med en SMP kan man lägga i färg i hårbotten, vilket hjälper till att reducera kontrasten mellan håret och huden, och det ger en illusion av att man har tjockare och fylligare hår än vad man egentligen har. Detta gör också att man har större möjligheter att ändra frisyr.

Det går att kombinera en SMP med hårtransplantation. SMP-behandlingar kan göra att ens hår ser tjockare och fylligare ut. Det har heller ingen negativ effekt på det transplanterade håret eller på ens egna hår som är kvar. När man kombinerar de olika behandlingarna så kan man på ett effektivt sätt förbättra och förstärka helhets resultatet gör livet lättare för manga.

Även om resultatet från en SMP behandling blir synligt redan efter en behandling så är det rekommenderat att man gör flera behandlingar, detta för att det hjälper till att bygga upp en bra ton i hårbotten och för att det ska se kosmetiskt riktigt ut.

Innan du bestämmer dig för att göra en SMP behandling vid hårförtunning så måste man vara säker på att man är en bra kandidat och för att göra detta så kan du kontakt en Vinci Hair Clinic nära dig. Du kan även kontakta en av våra specialister på telefon eller fylla i kontaktformuläret för att få en kostnadsfri konsultation.