Mikropigmentering av hjässan/skalpen (Micro Scalp Pigmentation, MSP) är en effektiv behandlingsmetod för män och kvinnor som lider av hårförlust, antingen som en fristående behandlingsmetod eller kombinerad med hårtransplantation eller mediciner mot hårförlust. MSP får hjässan att se ut som en rakad hårbotten. Metoden döljer även ärrbildningar och kan vid olika typer av hårförlust användas kosmetiskt för att förbättra klientens utseende och självförtroende. Denna icke-invasiva behandling ger omedelbara resultat med naturligt utseende och kräver minimalt med skötsel.

Många av Vinci Hair Clinics medarbetare har själva genomgått MSP-behandlingar och sett med egna ögon hur naturtroget metoden lyckas efterlikna en frisk, nyrakad hjässa. Vi har förfinat tekniken och arbetar ständigt på att förbättra våra metoder för att kunna ge våra klienter livsförändrande resultat.

MSP är ett alternativ till traditionella behandlingar mot hårförlust för den som inte har de rätta förutsättningarna för hårtransplantation, den som vill ha en rakad look på sin skalp, eller den som helt enkelt är ointresserad av ett kirurgiskt alternativ. Metoden låter oss också behandla fall där klientens utseende har påverkats avsevärt av ärrbildning eller alopecia universalis, tillstånd som kan sätta djupa spår på en individs självförtroende.

Mario Before

Mario After

Vad innebär mikropigmentering av hjässan?

Även om behandlingen ofta anses vara en enkel tatueringsprocedur är MSP en sofistikerad metod som kräver mycket specialistkunskap. Behandlingen måste utföras av en expert och i de rätta händerna leder den till en oerhört verklighetstrogen och naturlig simulering av en rakad skalp.

För de som lider av manligt håravfall (alopecia androgenes) är MSP en effektiv kosmetisk behandling. Oavsett var ditt hår befinner sig på Norwood-skalan kan vi återställa din hårförlust till valfritt stadium, med en fint rakad frisyr.

Mohammed Before

Mohammed After

Resultat av mikropigmentering av hjässan

De specialistinstrument och nålar som används vid MSP är vida överlägsna de som används vid traditionell tatuering. Man måste inte heller tona lika djupt under huden som vid andra tatueringsmetoder. Med ett stort urval bläcknyanser kan vi matcha din naturliga hårfärg och skapa en sömlös övergång till ditt medfödda hår.

Vår mångåriga erfarenhet av hårtransplantation och andra behandlingar mot hårförlust gör det möjligt för oss att anpassa vår MSP-behandling till olika ansiktstyper och benstrukturer. På så sätt kan vi återskapa naturliga hårlinjer som ramar in ansiktet, så att din hjässa återfår det där ungdomliga utseendet.

MSP är ett tilltalande alternativ för klienter som inte vill ha en kirurgisk hårtransplantation. En hårlinje kan ges en fullkomligt naturlig form med en mjuk färg som gradvis får större täthet, precis som på en vanlig rakad hjässa.

SE RESULTATEN AV VÅRA MIKROPIGMENTERINGSBEHANDLINGAR

Exempel på procedurer för mikropigmentering av hjälssa/skalp

Mikropigmentering av skalp/hjässa (även kallad skalp- eller hjässpigmentering eller skalp- eller hjässmikropigmentering) skapar en trogen kopia av rakat hår genom att placera små pigmentpartiklar i skalpen. Varje enskild hårsäck återskapas individuellt av en erfaren tekniker, utbildad och certifierad av Vinci Hair Clinic, under handledning av vårt chefsläkarteam.

Som den första medicinska kliniken i världen med att utföra MSP-behandlingar var det också vi som registrerade beteckningen, som står för Micro Scalp Pigmentation på engelska (Mikropigmentering av hjässa/skalp). Med erfarenhet av över 20 000 utförda MSP-behandlingar världen över i våra olika specialistkliniker sätter vi alltid klientens behov och välbefinnande i första rummet, oavsett var du vill inleda eller behöver avsluta din behandling.

Scalp MicroPigmentation Confidence

Behandlingen utförs vanligtvis i två eller tre omgångar, med en liten viloperiod mellan varje session för att låta skalpen slappna av och pigmentet sätta sig. Hela skalpen kan oftast täckas under den första behandlingen, och de följande sessionerna är till för att förfina resultatet. Under dessa påföljande sessioner finjusteras färgtonens mörkhet beroende på vilken hårtäthet man vill ge intryck av, och man kan också finjustera färgnyanser, då olika områden på skalpen tar upp pigmentet olika tydligt. Slutligen kan dessa sessioner också användas för eventuella finjusteringar av hårlinjen.

Beroende på vilket område av skalpen som ska behandlas kan en session ta mellan två till fem timmar inklusive pauser för att sträcka ut benen och slappna av. MSP är inte en smärtsam behandlingsmetod, oftast krävs inga smärtstillande medel, och om det ändå behövs kan det smörjas in utanpå huden, utan injektioner.

Hur lång tid en MSP-behandling tar beror på ett flertal faktorer. Vi använder höggradiga, hållbara bläckpigment, men hur länge pigmentet bibehåller sin färg kan påverkas av hudens naturliga, individuella egenskaper. På våra Vinci Hair Clinics ser vi sällan klienter komma tillbaka inom fem år efter avslutad behandling. Pigmentet bleknar något över tiden, ett problem som enkelt åtgärdas genom att öka färgens mörkhet eller täthet på hjässan för att återfå det utseende som hårlinjen hade efter den inledande behandlingen. För att det ska vara så smidigt som möjligt för dig har du möjlighet att fortsätta behandlingen på alla våra kliniker världen över.

Vi har också skapat ett simuleringsverktyg online för mikropigmentering av skalp/hjässa där du kan se hur du skulle se ut efter genomförd MSP-behandling.

Ta reda på mer om vad Micro Scalp pigmente kan göra för dig:

Kombinera FUE och micropigmentation i hårbotten

Kombinera FUE och micropigmentation i hårbotten
Micropigmentation i hårbotten har utvecklats över tider, och även om SMP inte är hår så kan det göra så att det ser ut som om man har hår på huvudet. Under de rätta förhållandena och för de rätta kandidaterna så kan det användas tillsammans med andra kirurgiska hår restaurationer.

Läs Mer

Vinci skillnaden – Marknadens bästa behandling för micropigmentation i hårbotten

Vinci skillnaden – Marknadens bästa behandling för micropigmentation i hårbotten
Vinci Hair Clinic var den första kliniken i världen som utförde en SMP, en micropigmentation i hårbotten, och över åren så har vi förfinat våra tekniker och metoder till den nivå de är idag.

Läs Mer

Micropigmentation i hårbotten vid hårförtunning

Micropigmentation i hårbotten vid hårförtunning
Att drabbas av hårförtunning på delar eller hela huvudet blir allt vanligare för både män och kvinnor. I regel har man fortfarande hårstrån över hela huvudet men tjockleken försvinner och hårbotten blir allt mer synligt. Ens egna hår kan också bli tunnare över tiden och detta kan också resultera i en synligare hårbotten.

Läs Mer

Micropigmentation i hårbotten för Alopecia

Micropigmentation i hårbotten för Alopecia
Micropigmentation i hårbotten för Alopecia är en anna form av behandling i hårbotten som kan hjälpa en att dölja problem som kan uppstå vid den här typen av håravfall. Det finns inget botemedel för Alopecia Arreta, Alopecia Universalis, och behandlingen kan ge lättnad för de som drabbats av sjukdomen och har synliga effekter på grund av hårbortfall.

Läs Mer

Micropigmentation i hårbotten för ärr efter hårtransplantation

Micropigmentation i hårbotten för ärr efter hårtransplantation
Efter alla former av kirurgiska ingrepp så får man synliga ärr, och det är ingen skillnad när det kommer till att göra en hårtransplantation. Ärr kan bli mer eller mindre synliga beroende på hur pass bra det kirurgiska ingreppet är gjort och på hur bra kroppen är på att läka sår. Ärr kan också förekomma i hårbotten, både i donations områden och de områden där man sätter in de nya rötterna.

Läs Mer

Hur realistisk är en MPS

Hur realistisk är en MPS
Inte alla SMP är likadana, hur naturtroget ditt resultat kommer att bli beror på många olika faktorer. Det är en konst att få det att se ut som om man har mycket kort rakat hår och det utförs genom att man medicinskt sätter in mycket små färgpigment i det yttersta lagret hud på huvudet. På Vinci Hair Clinic är vi stolta över alla de behandlingar som vi har utfört, vår tekniska framgång och våra duktiga och vältränade anställda som har ett öga för detaljer och som gör varje behandling framgångsrik.

Läs Mer

Att få professionell rådgivning är det första steget till att fatta ett beslut om att återfå ditt hår. Efter behandlingen tycker många att de borde ha kontaktat oss tidigare angående sina problem.

För mer information, kontakta din närmsta Vinci Hair Clinic. Du kan få dina frågor besvarade över telefon eller använda vårt enkla kontaktformulär för att boka ett gratis rådgivningsmöte med en av våra specialister som hjälper dig fatta beslut om huruvida en MSP-behandling är rätt alternativ  för dig.