En kroppshårstransplantation kan anpassas för att hjälpa två specifika området av håravfall: antingen för att förbättra täckningen eller tjockheten på behåringen på vissa delar av kroppen såsom bröstet, eller för att förstora ett område som senare ska användas för att ta hår från för en traditionell hårtransplantation.Body Hair Transplant Hair Removal Process

Vinci Hair Clinic får ständigt fler och fler förfrågningar om man kan återställa eller få hår på bröstet, bringan och magen. Antingen genom att göra det redan existerande området tätare eller för att helt bygga upp det på nytt. Behandlingen kan även användas på andra områden på kroppen så som könsbehåring, axilla och andra områden där man kan önska sig tätare hår eller mer hår än vad man redan har. Kroppsbehåring är väldigt bra för personer som har drabbats av omfattande ärr från till exempel, brännskador, olyckor eller ärr från tidigare operationer.

För att hjälpa en traditionell hårtransplantation, när huvudet blir helt kal på hår, så kan det vara bra att ha flera områden där man har en stor mängd hår som man kan använda sig av. Kroppshår kan nämligen tas och sättas in i skalpen för att göra en hårtransplantation så naturlig som möjligt och kroppsbehåringen hjälper till att förstärka intrycket om det tas från patientens egna hår.

Kroppsbehåring som donationshår

Kroppshår kan tas bort genom en teknik som kallas FUE; Folliculär Enhets Borttagning (Follicular Unit Extraction). Individuella hårsäckar tas bort, en efter en och hårsäcken är i regel mindre än 1mm i diameter, vilket lämnar ett litet sår som helt kommer att läka på någon vecka. När håret har tagits bort, så rengörs det och granskas under mikroskop för att man ska försäkra sig om att hårsäcken har överlevt. Detta resulterar i att endast de hårstrån med bra hårsäckar används och detta för att garantera att en hög återväxt och att det önskade resultatet uppnås.

Body Hair Transplant for Balding

 

Hår kan tas från nästan vilket området som helst och i det här fallet är det på överdelen av axeln, och sedan sätts håren ut i det förtunnade området. Behandlingen utförs som en vanlig FUE hårtransplantation.

Vad du kan förvänta dig av en kroppshårstransplantation

Kroppshår skiljer sig från håren på huvudet, och ett av dessa är att antalet hårstrån per hårsäck skiljer sig åt. Huvudhår har 2.2 hårstrå per hårsäck och kroppshår har lite över 1 hårsäck per enhet. När man transplanterar hår till huvudet så kan resultatet variera beroende på hårets längd, typ, tjocklek och mycket annat men i regel så blir resultatet strålande.  Oavsett om kroppshår används för att återuppbygga mängden hår på bröstet eller för att hjälpa till under en hårtransplantation så krävs det professionell hjälp och råd.

Vinci Hair Clinic erbjuder specialbehandlingar på våra kliniker i Storbritannien, Spanien, Dubai och Brasilien. Om du tror att det här är en behandling som skulle passa sig, så får du gärna kontakta oss idag för en kostnadsfri konsultation utan några som helst köp- eller behandlingstvång.