I en föregående blogg pratade vi om hur männen i den brittiska kungafamiljen har tendens att bli flintskalliga, med den nyligen förlovade Prins Harry som börjat utveckla tecken på androgenetic alopecia. Nya pressfoton visar att hans skalliga fläckar utvecklas.

Prins Harrys Håravfall
Precis som hans storebror Prins William och pappa, Prins Charles, så har 34-åriga Harry de typiska spåren av manlig skallighet med mönster. Hans håravfall är centrerat runt hårkronan, trots att hans hårlinje inte verkar drabbad. Sedan bröllopsplanerna med Meghan Markle  började i 2017, så har Harrys håravfall utvecklats märkbart. Hans hårkrona är nu helt bar, och sträcker sig till den bakre delen av huvudet.

Vissa tidningar har skrivit att stressen av att gifta sig och bli pappa har bidragit till hans håravfall. Dock förklarar experterna hos Vinci Hair Clinic att håravfallet fortsätter att utvecklas om man inte behandlar androgenetic alopecia. Det verkar som Prins Harry gör väldigt lite för att behandla eller dölja hans håravfall. Detta kommer lite som en överraskning eftersom han tidigare retat Prins William för hans håravfall. Vinci Hair Clinics experter säger att han borde överväga att söka råd nu för att få bättre chanser att få tillbaka hans hår.

Motverka Manlig Skallighet med Mönster

Ett bra motto att komma ihåg om du har skallighet med mönster och funderar på hår restaurering är “desto tidigare, desto bättre.” Vid de tidigaste stadierna av håravfall kan medicinska lösningar såsom finasteride, minoxidil, LLLT, PRP och mesoterapi vara väldigt effektiva. Ett välplanerat behandlingsprogram kan stoppa håravfallet från att fortsätta och stimulera tillbaka hårväxt. Dock är den enda permanenta lösningen kirurgisk FUT eller FUE hårtransplantation. Vare sig vilken teknik som används, så måste du ha tillräckligt med donator hår för att skapa ett lyckat resultat med naturlig densitet. Detta är mer komplicerat om du har avancerat håravfall men det betyder inte att du ska ge upp hoppet om att få tillbaka ditt hår. Vinci Hair Clinic har utvecklat Vinci Max proceduren för att kombinera de kirurgiska FUE och FUT surgical teknikerna för att maximera donator tillgängligheten.

Dags att skaffa behandling? Prins Harrys framsteg mot håravfall