Håravfall kan ha en dramatisk påverkan på en kvinnas självförtroende. Hennes hår är en viktig del av hennes personlighet och ett uttryck för hennes kvinnlighet. Att behandla håravfall på ett effektivt sätt kan då avsevärt förbättra både hennes välbefinnande och livskvalitet.

Att på kirurgisk väg återställa det tappade håret har hos allmänheten blivit en allt mer accepterad behandling av håravfall, och nuförtiden utgör kvinnor en femtedel av våra patienter. Även om orsaken till kvinnligt håravfall kan vara väldigt annorlunda jämfört med vad vi ser hos män och kräver noggrann analys, så är det ändå ofta fullt möjligt att förbättra patientens livskvalitet genom en hårtransplantation.

Lucille Before

Lucille After

FUT-hårtransplantation (Follicular Unit Transplant)

FUT står för Follicular Unit Transplant (bokstavligen hårsäckgruppstransplantation) och är den vanligaste metoden för hårtransplantationer. Detta eftersom metoden inte kräver att håret kring givarområdet rakas inför operationen, vilket gör det enklare för patienten att behålla sin frisyr medan det nya håret växer. En tunn remsa hud med hår extraheras från baksidan och sidorna av huvudet och sys ihop för att lämna ett diskret linjeformat ärr som täcks av det omgivande håret.

Hudremsan med hår delas upp i individuella hårsäcksgrupper, alltid under högupplöst förstoring för att se till att hårsäckarna inte skadas. Hårsäcksgrupperna placeras sedan i små öppningar som skurits upp i den delen av huden där håret håller på att tunnas ut. Vid placeringen ser man till att de transplanterade håren får samma vinkel och riktning som det omgivande håret.

Vi på Vinci Hair Clinic är stolta över att kunna erbjuda FUT-transplantationer i världsklass oavsett på vilken av våra kliniker du befinner dig. Ditt välbefinnande är vår högsta prioritet: i vårt arbete ser vi till att ta hand om våra patienter på alla sätt vi kan.

Fördelar med Vincis hårtransplantationer för kvinnor

  • Behandlingen kan återställa det förlorade håret, även om håravfallet har varit långt framskridet
  • Håret görs tjockare och mer heltäckande så att det återfår sitt naturliga utseende
  • Håret behöver inte rakas inför transplantationen
  • Transplantationen efterliknar ditt naturliga hår och lämnar inga synliga spår
  • Transplantationen genomförs på ett skonsamt sätt under lokalbedövning och orsakar mycket lite obehag
  • Vi bjuder på ett Vinci Hair eftervårdspaket för att göra eftervården enkel och okomplicerad
  • Återhämtningen går snabbt och du kan återvända till ditt vanliga leverne med bara ett minimalt avbrott

Det är viktigt att ordentligt fastställa orsaken till hårförlusten innan man börjar planera en hårtransplantation. Ett blodtest kan fastställa om patienten behöver behandla sin sköldkörtel eller har järnbrist. Ifall håravfallet fortfarande är allvarligt kan kan man därefter börja titta på kirurgiska och icke-kirurgiska behandlingsalternativ.

Vård som ges utanpå huden såsom 2% minoxidilkräm (Rogaine) eller laserterapi är godkända av amerikanska FDA (Food and Drug Administration) för att behandla håravfall.

I allmänhet är håret på sidorna och baksidan starkt nog att stå emot håravfall livet ut, både hos män och kvinnor. Det gör det möjligt att transplantera hår från dessa områden till de delar av hjässan som drabbats av håravfall, där de sedan fortsätter växa naturligt och gör håret tjockt och mer heltäckande, så att patienten kan återfå sitt självförtroende.

Det inte alltid möjligt att med hårtransplantationer behandla håravfall som orsakats av allvarliga medicinska tillstånd. Till exempel fläckvis håravfall (alopecia areata) kan drabba vilken del av skalpen som helst och leda till att även det transplanterade håret faller av. Mikropigmentering av hjässan (SMP-behandling) kan i dessa fall vara ett bra alternativ, så länge som kvinnan gärna har rakad frisyr.

Kontakta Vinci idag för att få gratis rådgivning.

Få alla dina frågor om Vincis olika hårbehandlingsmetoder besvarade. Ta reda på hur du kan få ditt hår tillbaka med en av Vincis behandlingar mot hårförlust.